17 Kasım 2017 Cuma

YALNIZSAN VE KADINSAN ÇOK ÇEKERSİN...


  Geçenlerde bir kadın programında çaresiz bir annenin yakarışlarını dinlerden bir kadın olarak, bunu yapanlara kınayarak baktım.

  İlk olarak kadının kullandığı şu cümle beni çok yaraladı.YALNIZSAN VE KADINSAN ÇOK ÇEKERSİN... Bir insan bu kelimeyi söylüyorsa belliki çok canı yanmıştır. Haksız mıyım ?

 Kadın olmak gerçekten bu kadar zor mu ? Topluma ve çevreye baktığımız zaman bunun cevabını çokda net görüyoruz aslında. Evet zor, hemde çok zor... Özellikle yalnızsan dahada zor.

  Kadının kucağından belkide daha kokusunu bile alamadan, yeni doğmuş bir bebeği, koparılmış konuşmasına dahi fırsat verilmeden üstüne tehdit edilmiş. Sizce bu insanlık mı !
Tamam belki ben bir anne değilim, o duyguyu olmadanda anlayamam belki, ama en azından vicdanım var çok şükür...


 Bunun adına acımasızlık mı dersiniz, vicdansızlık mı dersiniz ne dersiniz bilmiyorum ama, bunu yapan kişi yabancı değil  öp öz bir "Babaanne "...

 Kadın namussuzluk yaptığı için mi bebeği elinden alındı? Hayır ! Bebeği başkasına para karşılığı satılmak için...

Tabi bunun karşısında susan baba da var... Kadının kimsesi yok, hayata anne ve babasını kaybederek 1-0 geride başlamış zaten, okuma yazması olmayan, akrabaları tarafından 14 belki 16 Yaşında evlendirilen çaresiz bir kadın..

 Baba çocuğunu kucağına alınca anlarmış baba olduğunu.Ama anne öyle mi? Soruyorum annelere , anne olacaklara ...

  Ben bu tür olaylarla karşı karşıya geldiğim zaman çok etkileniyorum gerçekten.Empati kurmaya çalışıyorum ve hep kendime şu soruyu soruyorum, ben olsaydım ne yapardım? ...

  Bu olaylara yaşananlara ne zaman bir dur diyeceğiz bilmiyorum...




10 yorum:

  1. hayat kadına her türlü zor bu ülkede, yazık...

    YanıtlaSil
  2. Daha bugün tamda bu konuyu konustum eşimle. Ben futbol,voleybol,basketbol vs. Cok severim. Ayrıca bisiklete binmeyi,motor kullanmayıda. Ama malesef kadınım ya bunların hic birini yapamıyorum.

    Daha geçen hafta annemlerle bulusmak icin carsiya ciktimm kalabalık bir banka oturdum. Carsinin göbeği resmen. Yanimdada bebek arabasi kizim uyuyor. Gelen giden ahmaklar baktiklari yetmiyor gibi bide etrafimdaki banklara otrmaz mi Ya sabir cektim. Bide ben hic sevmem böle seyleri böyle patir patir laf sayasim gelir zor durdum sinirimden. Neyseki bakmiorum diye kalktilar.

    Kısacası bayansan eğer tek basina sokakta bile gezemiyorsun malesef :(

    Bu arada meraba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru canım:( malesef hiç iyiye gitmiyoruz bu konuda. Bayanlar için herşey kısıtlı erkek olunca serbest ... teşekkürler yorumun için .

      Sil
  3. Dik durup bağırmadığımız sürece kötüye gitmeye devam edeceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. bizim ülke of yaaa akıllancak mı kii.

    YanıtlaSil
  5. Kadın olan ve yaşayan herkes biliyor bunu , teşekkürler :)

    YanıtlaSil

GÜLÜMSEMEK İNSAN ÖMRÜNÜ UZATIYOR!